Make More Matter – et liv med frihed og drømme

8 måder at tjene penge på mens du rejser

Her er inspiration til, hvordan du kan tjene penge mens du rejser fuld tid i en van eller backpacker

Er du en af dem, der længes efter at leve på landevejene og leder efter en måde at tjene penge på undervejs, kan du finde inspiration her. De muligheder jeg nævner er faktiske jobs og indtjeningsmuligheder, som vi er stødt på undervejs.

At arbejde mens du rejser kræver, at du har disciplin og overholder aftaler. Du kan ikke altid lave lige hvad du vil, for der skal være hul igennem til internettet hvis du arbejder online og der skal være kunder, hvis du har et arbejde der kræver, at du møder personligt op.

Det kan være rart, at ugen har lidt struktur og variation. Lidt arbejde med faste rammer kombineret med sightseeing, hiking og oplevelser. Ellers kan dagene blive ensformige.  Men husk balancen. Vi har mødt mennesker, der kun sidder i deres van, fordi de skal passe deres virksomhed – selvfølgelig, hvis formålet er at bygge en virksomhed op, så hurtigt som muligt, mens du holder udgifterne nede, så er målet nået. Men hvis drømmen er, at indtjeningen skal financiere din rejse, så husk balancen.

1. Kombiner rejsen med at arbejde i andre lande

Dyk ned i de forskellige kulturer og tag arbejde efterhånden som du kommer frem – eller planlæg rejsen i forhold til, hvor du kan finde arbejde.

Der er flere platforme, hvor du kan finde jobs.

Vi har lige kørt sammen med to universitetsuddannede, der har passet får i New Zealand og Irland. Passet hus og have for rige mennesker i Sydengland. Arbejdet på et hotel i Canadas smukke ødemark – nu skal drive en skihytte i Alperne til vinter. De arbejder koncentreret i 4-6 måneder og så har de penge nok til at rejse i 1,5 år. De kombinerer vanlife og backpacking.

2. Online arbejde

Alt hvad du har brug for er en computer og internet.

Administrativt arbejde, webredaktører, webdesignere, SEO, bog-redaktør, oversætter. Vi kender endda en, der lægger stemmer til film og reklamer. Der er mange måder at tjene penge på, mens du rejser. Et par timers arbejde om dagen er nok til at holde hjulene rullende og maverne fulde. 

Nogen er så heldige, at de kan tage deres arbejde med. Under coronaen blev det almindeligt at arbejde hjemmefra. Tag den erfaring med dig videre.

Andre planlægger deres rejse og finder frem til, hvilken uddannelse eller kursus der skal til, for at udvide deres kompetencer til en online business. Dette kræver en mere langsigtet planlægning, men vi har venner, der præcist gjorde det den vej rundt. 

  • Roaming virker kun et par måneder. Derefter bliver du nødt til at købe lokale SIM-kort 
  • Nogen gange bliver du nødt til at køre væk fra det fedt sted, fordi der ikke er internet

3. Skriv artikler til aviser og fagblade

Hvis du er god til at formulere dig, så kan du skrive artikler. 

Skriv om dine rejser og sælg artiklerne til avisernes rejsesider. Du kan få mellem 2.000-3.000 kr for en artikel. 

Hvis er du en fantastisk nørd indenfor et teknisk fagområde, så kan du skrive uddybende artikler, som du kan tjene en fornuftig beløb for.

4. Hjælp folk med at bygge deres van, solceller mm.

Er du håndværkeren og føler at du spiller din tid bag skærmen, så tag dit håndværk med ud at rejse. Vi har mødt fantastiske mennesker, der tilbød deres hjælp til at bygge vans. 

  • Rejsen kan, på godt og ondt, blive bestemt af, hvor der er kunder i stedet for, hvor du allerhelst vil hen

5. Influencer – inspirer andre til en anderledes livsstil

Der er mange, der drømmer om det, men få, der rent faktisk kan leve af det.

Instagram, YouTube, blogger, podcaster, webinarer – der er mange måder at skrue din platform op på. Men lige meget hvad du vælger, så kræver det meget opmærksomhed. Det er en livsstil og du skal elske det. Måske har du et mål med, at gøre verden til et bedre sted. 

Det er et fuldtidsjob at være influencer. Der skal tages fede billeder og videoer. De skal redigeres og lægges op. Det er tidskrævende. Og selvom du har lavet en fantastisk video med tusindvis af views, så tjener du måske kun 50 euro om måneden på den. Du skal have en del succesfulde videoer, for at du har en stabil indkomst. Dine følgere skal plejes og fodres med nye billeder og historier. Hvis du tæller de timer sammen, som du lægger i dine billeder, videoer og interviews, så er timelønnen oftest ikke det højeste. 

Får du bygget en stor og stabil platform op, så kan du leve af reklameindtægter og sponsorater.

De fedeste influencers vi har fulgt er dem, der er naturlige, smilende og lidt fjollede.

  • Del din livsstil
  • Del din tekniske viden om van-byg
  • Del rejsebeskrivelser

6. Skriv en bog

Brænder du for et emne, så kan du skrive en bog. Det er dog oftest ikke bogen, som du kommer til at leve af, men de side indtægter, som den kan medføre. Måske bliver du en eftertragtet foredragsholder eller også får du en masse besøgende ind på din hjemmeside, hvor du har bannerreklamer. 

Personligt kender vi ikke nogen, der lever af deres bogsalg – jo, det skulle lige være Bo, der boede tæt på Bjarne Reuter, da han var barn. Men det er meget få af os, der er af Bjarne Reuters kaliber.

7. Lej dit hus ud

Vi har mødt mange mennesker lever af de penge, som de får i overskud, når de lejer deres hus ud. Oftest supplerer de op med en opsparing. Det er ikke alle, der har betalt huset eller lejligheden ud. Men vi har mødt et par, der havde solgt deres lejlighed og for overskuddet havde de købt en lille studielejlighed, som de lejede ud. De levede udelukkende af lejen.

  • Der er en visevært-funktion, der skal passes
  • Der kan opstå skader på huset, som du skal udbedre

8. Lev af afkastet på dine investeringer

Har du en røvfuld penge investeret, så er det muligt at leve af afkastet. Der skal nok stå mellem 2.000.000-3.000.000 på kontoen, alt efter hvor god du er til at investere, og hvor sparsomt du kan leve. 

Du kan blive inspireret af den danske FIRE-gruppe, hvor målet er, at få sparet så meget op, at man kan gå på tidlig pension. 

  • Der kan komme kriser, der betyder, at der i en årrække kommer negativt afkast